Gázkazán, Beretta, karbantartás, szerviz, beüzemelés, gázszerelő, kivitelezés, tervezés, konzultáció
 
Kéményseprésről még

Kéményseprésről még

A 2016. július 1. nem csak a kondenzációs kazánok történelmében fontos dátum, hanem a kéményünk sorsában is.

Íme a közlemény: /Az alábbiakhoz egy szót se szólok/
„A kéményseprőipari tevékenységről szóló törvény, valamint a kéményseprőipari szerv kijelöléséről szóló kormányrendelet alapján 2016. július 1-jétől módosul a kéményseprőipari közszolgáltatás. E naptól kezdve a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve látja el a kéményseprőipari tevékenységet azokon a településeken, ahol jelenleg a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosítja az átmeneti ellátást, továbbá ott, ahol az önkormányzat 2016. július 1-jével felmondja a közszolgáltatási szerződését.”

„Azokon a településeken, ahol az önkormányzat fenntartja jelenlegi közszolgáltatási szerződését, a kéményseprőipari tevékenységet mind a lakossági, mind a közületi szektorban a jelenlegi közszolgáltatók végzik a szerződés lejáratáig.”

A lakossági szektorba tartozó ingatlanok esetében 2016. július 1-jétől a kémények időszakos ellenőrzése, tisztítása, valamint négyévenkénti műszaki felülvizsgálata (sormunka) ingyenes lesz, ha azt a kéményseprőipari szerv vagy közszolgáltató az általa megadott első vagy második időpontban el tudja végezni. Amennyiben azonban csak egy közösen egyeztetett harmadik időpontban tudnak sort keríteni az ellenőrzésre, seprésre, a tevékenységért a 2015. július 1-i állapot szerinti közszolgáltatási díj 30 százalékának megfelelő összegű kiszállási díjat kell fizetni.

Bővebb információt a Katasztrófavédelem oldalán lehet olvasni:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php…

Bár ez egy 2015-ös cikk, azonban az, hogy ez valóban így lesz, íme egy másik közlemény:

Változik a kötelező kéményellenőrzés gyakorisága

Tisztelt Ügyfeleink!

  1. július 1-jétől hatályos a kéményseprő-ipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21/2016. (VI. 9.) BM rendelet. A jogszabályváltozás miatt az év második felére tervezett kötelező sormunka ellenőrzéseket a kéményseprő-ipari szolgáltató nem végezheti el.

Annak érdekében, hogy 2016. évben ne maradjanak ellenőrizetlen kémények, Önnek lehetősége van esetileg megrendelni az Ön és családja élet- és vagyonbiztonságát garantáló ellenőrzést. Az eseti kéményellenőrzés megrendelő nyomtatványt innen töltheti le!

A július 1-jétől hatályos szabályozás szerint a következő kötelező kéményellenőrzésre a legutóbbi ellenőrzéstől számított második évben fog sor kerülni, azaz az utoljára 2015-ben ellenőrzött kémények esetében 2017-ben, a legutóbb 2016-ban ellenőrzött kémények esetében 2018-ban. Szilárd tüzelésű kémények esetében évi egy alkalommal kell a szolgáltatónak ellenőriznie az adott égéstermék-elvezetőt, azaz azon, szilárd tüzelésű kéménnyel rendelkező ingatlanok esetében, ahol utoljára 2015-ben történt kötelező kéményellenőrzés, ott idén lesz ellenőrzés. A megrendelt pótellenőrzések és nyilatkozatok teljesítése rendben zajlik június után is.

FŐKÉTÜSZ Kft.”

Forrás:

http://kemenysepro.hu/

Vélemény, hozzászólás?