Gázkazán, Beretta, karbantartás, szerviz, beüzemelés, gázszerelő, kivitelezés, tervezés, konzultáció
 
Kazán csere előtt állok – folytatás – fontos tudnivalók

Kazán csere előtt állok – folytatás – fontos tudnivalók

Most már csak a kondenzációs kazánokra koncentrálva gyűjtöm össze, hogy a régi kazán lecserélése mivel is jár.

Első és legfontosabb kérdés, hol van lecserélendő kazánunk? Budapesten, vagy Budapesten kívül? Ugyanis Budapest területén az egyszerűsített gázkészülék cserébe belefér, hogy B típus (nyílt égésterű) gázfogyasztó berendezés helyére (a helyére! nem 5cm-errel, sem 10cm-errel odébb, hanem pöcre pontosan a helyére!) C típus (zárt égésterű, csak kondenzációs) készülék kerüljön fel. Ha valamilyen oknál fogva kénytelenek vagyunk más helyre felrakni az új kazánt, akkor már szükséges a gázterv és a gáz MEO (Gáz MEO: gázszolgáltatás megindításának feltétele, hogy a gázművek műszaki ellenőrzési osztálya (MEO) jóváhagyja a kivitelezett állapotot, és erről jegyzőkönyvet állítson ki).

Egyszerűsített gázkészülék cseréhez az alábbiakra van szükség:

– végleges kéményseprő szakvélemény gázkészülék cseréhez

– EPH kiépítés jegyzőkönyvvel (erről másik bejegyzésben írok bővebben)

– regisztrációs számmal és arcképes igazolvánnyal rendelkező gázkészülék szerelő lejelent a gázszolgáltató felé –> kitöltött lejelentő nyomtatványon, amin szerepel a leszerelt és felszerelt gázkészülék típusa, teljesítménye, tulajdonosi adatok, kivitelezők adatai

– a felszerelt készülék szerviz partner által történő beüzemelése (garancia érvényesítése)

Budapesten kívül nem fér bele az egyszerűsített gázkészülék cseréjébe a B típus helyére a C, tehát ide mindenképpen kell a gázterv és gáz MEO, a fentieken felül.

Ha már hidegbe csúsztunk egy ilyen projekttel, a jogszabály engedélyezi a gázkészülék csere során, hogy bár az engedélyeztetési folyamatok elindultak, de még nem értek véget, a kazánunk már működhessen. Egy kis segítség a megfagyás ellen.

Ez itt most igen bonyolultnak tűnhet, de amennyiben kazáncserére kerülne a sor, mindenben tudok segíteni, fogom kezüket és lépésről-lépésre végig csináljuk együtt.

Vélemény, hozzászólás?