Ki végezheti el a kazán készülékek karbantartását és mi újság a garanciális kérdésekkel?

A Tigáz honlapján összeszedett információknál én már precízebb és hitelesebb nem is lehetek, így az alábbi forrás megjelölésével ide csak a lényeget emelem ki:

“A gázkészülékek ellenőrzését és javítását csak gázszerelői igazolvánnyal rendelkező személy végezheti el. Mindig célszerű az adott típusú gázkészülék gyártójának a honlapját felkeresni, ahol a gyártó feltünteti a szervizpartnereit, vagyis azokat a szerelőket, akiket a gyártó javasol a munka elvégzéséhez. A regisztrált gázszerelők, illetve a felülvizsgálatra jogosult gázszerelők listája megtalálható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján: www.mkeh.gov.hu, illetve a www.gazigazolvany.hu weboldalon is.”
“Amennyiben a gázkészülékünk még a garanciális időn belül van, akkor a gyártó szervizpartnerével javasolt elvégeztetni a karbantartást. Ha a garanciális idő letelt, akkor választhatunk a gyártó szervizpartnere és más, általunk kiválasztott szakember között.”

Csak egy személyes megjegyzés:
– garanciális idő alatt a készülék koszolódásból származó meghibásodása nem garanciális hiba.

A fenti egyik mondatban szerepel egy olyan kifejezés hogy gázszerelők és egy másik olyan, hogy felülvizsgálatra jogosult gázszerelők. Mi a kettő közötti különbség, arra egy majdan következő posztban fogok kitérni. Egyébként kifejezetten fontos téma, de egyelőre annyit árulok el, hogy én mindkettő vagyok, amely ellenőrizhető az alábbi linkeken:
http://gazigazolvany.hu/
http://gazigazolvany.hu/gazfelulvizsgalat.pdf
http://gazigazolvany.hu/gazszerelok.pdf

Forrás:
https://www.tigaz.hu/…/vege-a-futesi-szezonnak-gondoljunk-a…

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Vélemény, hozzászólás?